3. heinä, 2019

Kuulovamma 💛

Tosi henkilökohtainen ulostulo haasteista kuulovammaisena ja siitä miten en ole antanut sen olla unelmien esteenä 💛

Ensimmäinen kosketus kuulooni liittyen oli jo lapsena. Kompensoin huonoa kuuloa muilla aisteilla. Opettelin lukemaan puhetta huulilta, koska en tietty tiennyt miten maailmaa voisi kuunnella normaalisti. Pari vuotta sitten työkaverit otti asian puheeksi ja tutkimusten jälkeen selvisi, että olen ollut jo syntymästä asti synnynnäisesti kuulovammainen. Oli mullistavaa saada tietää, etten ole koskaan kuullut kunnolla ja kaikki konsonantit olivat puuttuneet kuullusta puheesta. Se selitti monta juttua.

Innovation Housen kansainvälistymisen myötä alkoi tulla enemmän haastavia tilanteita, missä tuntu etten enää pärjännyt huonon kuuloni kanssa mm. Puhelut enkuksi, jos ei nähnyt vastapeluria olivat aikamoisia. Aivojen piti tuottaa koko ajan puuttuvat kirjaimet ja muodostaa niistä päättelyn avulla lauseita.

Huonoon kuuloon liittyy paljon erilaisia ajatuksia, lähinnä suuria ennakkoluuloja. On ollut hauska huomata että miten ihmiset muuttavat suhtautumistaan, kun kuulevat tästä vammasta. Veikkaan että moni ei ole edes huomannut. Mielestäni se ei ole sen ihmeellisempi asia kuin se, että osa tarvitsee silmälaseja.

Oma tarina muuttui, kun näin Kauppalehdessä jutun uudesta innovaatiosta Kuulotekniikan Styletto Connectista ja yllätys.. innostuin siitä valtavasti.

Sain testiin kuulokojeet, mitkä pystyy yhdistämään suoraan kännykkään ja puuttuva ääni tulee tekoälyn avulla suoraan korviin ympäristön tilanteen mukaan esim. Paltsu tai ulkoilma

Nyt olen ollut jo muutaman kuukauden ”kuuleva” ja monta itkua on tullut tirautettua onnesta, kun olen kuullut lempikappaleeni kunnolla ja tietty kommunikointi on helpottunut valtavasti. Ihan mieletöntä kun nykyään voi keskittyä pelkkään sisältöön kansainvälisissä kuvioissa.

Vaikka ensimmäiset päivät olivat hieman haastavia kun aivot eivät olleet tottuneet niin suureen äänimäärään. Nyt jo rakastan uutta maailmaani mikä on täynnä kauniita ääniä. Kuulemisen parantuminen on helpottanut kommunikointia myös perheen ja työkavereiden kanssa.

Terkkuja lentsikasta, matkalla kohti Piilaaksoa & Los Angelesia. Niin siistiä kun unelmat kantaa puutteista huolimatta.

Kiitos #kuulotekniikka #stylettoconnect #elämänlaatu
#innovationhouse #työkaverit