15. marras, 2015

Googlelta sain Idean

Yksi reissun kohokohtia, oli tutustuminen Googleen Piilaaksossa. Mahdollsuus tuli, kun maahan muuttanut vanha IF työparini Tuomas lupaili tehdä kansani kierroksen Googlen tiluksille. Vaikuttava kokemus, mielikuvissa ajattelin isoja ja korkeita rakennuksia, mutta Campus olikin laajalle levinnyt alue matalia toimistorakennuksia. Kävimme visitor centterissä ja otimme Googlepyörät alle ja polkaisimme tutustumaan tarkemmin.

Aika vaikuttavaa, kyselin paljon ja mietin että mitä niin haluttu työnantaja tekee ja mitä voisin tuoda Suomeen mukanani. Yllätyin siitä että Google tarjoaa kaikki ruokailut ilmaiseksi henkilökunnalleen. Campuksella oli  40 ravintolaa, mitä henkilöstö sai vapaasti hyödyntää. Heiltä myös löytyi mahdollisuus osallistua eri urheilulajeihin kesken päivää (toki vähennettiin työajasta) ja parhaita juttuja oli että 200 bussia kuskasi henkilökuntaa kotien ja työpaikan välillä. Mieleen painui myös hiustenleikkuubussi ja mahtava kansainvälisyys mm. Tuomaksen teamistä löytyi yli 20 kansalaisuutta, mikä valtava rikkaus työyhteisöille. Ehkä tärkeimpänä, tuli tunne henkilöstön arvostamisesta ja kulttuurista missä vapaus ja vastuu korostuvat. Hieno päivä kertakaikkiaan, kiitos vielä Tuomas!

Pääsin myös haistelemaan Ideanin pääkonttoriin innovatiivisten ihmisten keskelle ja hauskaa oli kun etsin konttoria, löysinkin mahtavan omakotitalon Palo Alton keskustasta.

Ideologiaan voi tutustua mm. Kappaleen muodossa, minkä linkitän tähän alle.

Kiitokset ajastanne Jesse ja Risto!!

15. marras, 2015

American Idol -tähti laulaa suomalaisfirman arvoista

Suomalaisen Risto Lähdesmäen vetämä designfirma Idean sai idean. Se halusi uskottavuutta Los Angelesin toimiston lanseeraukseen, eikä perinteiset keinot kelvanneet. Syntyi biisi ja musiikkivideo, jonka tähtenä toimii American Idolissa menestynyt Joshua Ledet.

“Olihan se yksi omituisimmista, mutta samalla makeimmista hankkeista, missä olen ollut vähään aikaan. Kaikki lähti liikkeelle, kun sain päähäni että meidän pitää tuottaa ainutlaatuinen, hittikelpoinen laulu, joka samalla kuvailisi Ideanin jengin arvoja ja sitä fiilistä, mikä meidän jengissä vallitsee”, Lähdesmäki kuvailee.

Tänään tiistaina Joshua Ledet nousee Apollo Live Clubin lavalle esittämään Love Can Do -biisin Slush-tapahtuman avajaiskonsertissa, mutta miten Idol-laulaja päätyi laulamaan suomalaisyrityksen arvoista?

“Kaverini kautta löysimme Joshuan, joka välittömästi vetosi aitoudellaan, lahjakkuudellaan ja nöyryydellään – samaa henkeä haen meidän porukassa joka päivä.”

“En edes tiennyt silloin hänen Idol-taustastaan, tähdet vaan osuivat kohdalleen. Sitten aloin etsimään oikeaa kappaletta. Ystäväni Brian Avnetin kautta järjestyikin sitten uskomattomia tapaamisia maailman johtavien säveltäjien kanssa, joissa kävin ideaa läpi. Tapaamisiin kuului sellaisia sankareita kuin David Foster ja Diana Warren ja Narada M Walden – kahdella ensimmäisellä on oma tähti Walk of Famelle ja Narada on poiminut Grammyjä (esim Bodyguardin soundtrack). Kaikilta sain lopulta puhuttua meille varta vasten tehdyn kappaleen - päädyin noin kymmenen kappaleen joukosta Love Can Do -kappaleeseen”, Lähdesmäki kertoo.

Homma liikahti eteenpäin managerilegenda Brian Avnetin tapaamisen jälkeen ja säveltäjäksi valikoitui Bernie Herms.

7. marras, 2015

"Sillicon Valley is a mindset, not a location"

Aivan huikeeta, lähdin Piilaaksoon etsimään innovaatioita, mutta en olisi voinut villeimissäkään unelmissa uskoa, että olen tilanteessa missä näen kun printataan korvia elävistä soluista professor Paul Gatenholmin johdolla ja operaatiosta kuvataan uutisia CBS:lle. Supersuuri kiitos Paula Salomaa ja Nordic Innovatio House ❤️ 

http://www.nordicinnovationhouse.com

6. marras, 2015

Terveisiä San Franciscosta!

Luomoava kaupunki, johon sain mahdollisuuden tutustua miehen painaessa töitä hotellilla.

Aikaero mahdollistaa sen että ollaan valmiina uuteen päivään jo aamuyöllä. Kauniita rakennuksia, ystävällisiä ihmisiä, hyvinvointia, terveellisiä lounaita ja kuntoilua kävelyiden, joogan ja pilateksen muodossa. Aikaa pysähtyä ja ajatella ja hengittää normiarjen pyörityksen keskellä. 

Huomenna matka jatkuu kohti aurinkoista ja innostavaa Piilaaksoa.

31. loka, 2015

Intohimona työelämän innovaatiot

Sain mielettömän mahdollisuuden toteuttaa ammatillista unelmaa ja päästä haistelemaan Piilaaksoon, innovaatioiden keskukseen nykymenoa. Reissun suunnittelu on jo tuonut mielettömästi lisää energiaa. Voin vain nöyrästi todeta, miten hienolta tuntuu, kun suomalaiset tukevat toisiaan. Laitoin muutaman kyselyn kontakteilleni ja sainkin paluupostissa upeita Introja ja mahdollisuuden päästä tutustumaan hienoihin yrityksiin ensiviikolla. Mahtavaa nähdä miten vedämme yhtä köyttä ja olemme valmiita jakamaan omia kontaktejamme varauksetta. Nöyrimmät kiitokset vinkeistä mm. Lauri Järvilehto, Hanno Nevalinna, Tuomas Paajanen, Tero Kola, Heini ja Juha Lahtela.

 

Työelämä muuttuu jatkuvasti ja mitkä ovat meidän valmiudet kohdata teknologian kehittymisen mukana tulevia muutoksia. Miten pystymme hyödyntämään jo lanseerattuja palveluita ja olemaan kärjessä uusien luomisessa. Esimerkkinä tutustuessani uusiin Some-kanaviin, en voi kun ihmetellä oman alle kymmenen vuotiaan poikani näppäryyttä ottaa uusia kanavia käyttöön. Hyvät naurut tuli vuosi sitten kun hän oli omatoimisesti asentanut Twitterin 7-vuotiaana ja löytänyt silloisen esimieheni sieltä.

 

Pinnalla asiakkaiden kanssa käymissä keskusteluissa on ollut yksikön vastuu. Vastuu innoista tehdä töitä, vastuu oppimisesta. Viisas kollegani totesi, että lapsena meitä opetetaan ottamaan vastuuta omasta oppimisestamme, vastuuta läksyjen tekemisestä ja tavaroista huolehtimisesta, mutta mihin vastuu häviää,  kun siirrymme työelämään. Usein ajatellaan että työnantaja on se jonka pitää luoda mukava työpaikka ja tottahan se onkin että työnantajan vastuulla on luoda mahdollisimman hyvät edellytykset että jokaisella olisi mahdollisuus tehdä parastaan, mutta jos haluamme oikeasti kehittyä ja mennä eteenpäin, uskon että yksilön vastuun rooli tulee vain kasvamaan valtavasti.

 

Nyt aion ottaa siis vastuuta omasta oppimisesta ”lomamatkan” muodossa ja varoitus teille upeat asiakkaat, aion tulla reissulta takaisin taskut täynnä uusia ideoita päänne menoksi J

 

Inspiraatio lukemisena suosittelen Johanna Hurmerinnan hienoa uunituoretta kirjaa ”On aika muuttua” Menestysopas sosiaalisen aikakauden johtajille.