16. loka, 2015

Firstbeat – palautumistulokset vuoriseikkailusta

Niinhän se sähköposti kolahti kun Firstbeatin Jaakko Kotisaari lähetti palautumismittauksen tulokset Olympos-vuoren seikkailun ajalta. Sovimme että laitan lentokentällä lähtiessä mittarit kiinni ja pidän ne päällä koko kiipeämisen ajan. Hieman jännitin tuloksia etukäteen. Tiesin että reissu oli kova, mutta en tällä kertaa kokenut että voimat olisi menneet äärirajoille, niin kuin Everestin reissulla.

 

Firstbeat on siis kehittänyt edistyksellisen sydämen mittaukseen perustuvan menetelmän kehon toimintojen analysointiin. Menetelmän avulla voidaan kartoittaa ja kehittää ihmisen hyvinvointia ja suorituskykyä. Menetelmä tuottaa henkilökohtaista ja tarkkaa tietoa esimerkiksi liikunnan vaikuttavuudesta, stressin hallinnasta ja levon palauttavista vaikutuksista.

 

Alla Jaakon kommenteista parhaat palat J

 

”Näiltä löytyi mielenkiintoista käyrää, palautuminen oli tainnut unohtua ottaa matkatavaroihin mukaan sillä muissa merkeissä koko reissu suurelta osin meni. Hyvinvointiasiantuntijana aina yrittää löytää myös positiivista tuloksista ja olkoon se tällä kertaa lyhyesti tiivistettynä että hienosti olet rajoja rikkonut ja mennyt epämukavuusalueelle jossa elämää kuitenkin suurelta osin eniten aina on

 

Eli ei ole ihme että olin muutaman päivän hieman pökkyrässä reissun jälkeen. Nyt uskaltaisin jo väittää että olo on täysin normaali. Mielenkiintoista tuloksissa oli että ihan maksimisykkeissä oli matkalla käyty ja stressaavin osuus oli ollut yöllä autossa istuminen juuri ennen kipuamisurakan aloittamista.