31. loka, 2015

Intohimona työelämän innovaatiot

Sain mielettömän mahdollisuuden toteuttaa ammatillista unelmaa ja päästä haistelemaan Piilaaksoon, innovaatioiden keskukseen nykymenoa. Reissun suunnittelu on jo tuonut mielettömästi lisää energiaa. Voin vain nöyrästi todeta, miten hienolta tuntuu, kun suomalaiset tukevat toisiaan. Laitoin muutaman kyselyn kontakteilleni ja sainkin paluupostissa upeita Introja ja mahdollisuuden päästä tutustumaan hienoihin yrityksiin ensiviikolla. Mahtavaa nähdä miten vedämme yhtä köyttä ja olemme valmiita jakamaan omia kontaktejamme varauksetta. Nöyrimmät kiitokset vinkeistä mm. Lauri Järvilehto, Hanno Nevalinna, Tuomas Paajanen, Tero Kola, Heini ja Juha Lahtela.

 

Työelämä muuttuu jatkuvasti ja mitkä ovat meidän valmiudet kohdata teknologian kehittymisen mukana tulevia muutoksia. Miten pystymme hyödyntämään jo lanseerattuja palveluita ja olemaan kärjessä uusien luomisessa. Esimerkkinä tutustuessani uusiin Some-kanaviin, en voi kun ihmetellä oman alle kymmenen vuotiaan poikani näppäryyttä ottaa uusia kanavia käyttöön. Hyvät naurut tuli vuosi sitten kun hän oli omatoimisesti asentanut Twitterin 7-vuotiaana ja löytänyt silloisen esimieheni sieltä.

 

Pinnalla asiakkaiden kanssa käymissä keskusteluissa on ollut yksikön vastuu. Vastuu innoista tehdä töitä, vastuu oppimisesta. Viisas kollegani totesi, että lapsena meitä opetetaan ottamaan vastuuta omasta oppimisestamme, vastuuta läksyjen tekemisestä ja tavaroista huolehtimisesta, mutta mihin vastuu häviää,  kun siirrymme työelämään. Usein ajatellaan että työnantaja on se jonka pitää luoda mukava työpaikka ja tottahan se onkin että työnantajan vastuulla on luoda mahdollisimman hyvät edellytykset että jokaisella olisi mahdollisuus tehdä parastaan, mutta jos haluamme oikeasti kehittyä ja mennä eteenpäin, uskon että yksilön vastuun rooli tulee vain kasvamaan valtavasti.

 

Nyt aion ottaa siis vastuuta omasta oppimisesta ”lomamatkan” muodossa ja varoitus teille upeat asiakkaat, aion tulla reissulta takaisin taskut täynnä uusia ideoita päänne menoksi J

 

Inspiraatio lukemisena suosittelen Johanna Hurmerinnan hienoa uunituoretta kirjaa ”On aika muuttua” Menestysopas sosiaalisen aikakauden johtajille.