20. joulu, 2020

Sisu alkaa sieltä, mihin sinnikkyys loppuu!

Aika pysähtyä ja ynnätä yhteen kulunutta vuotta. Alkuvuosi oli meille älyttömän kovaa kansainvälisen kasvun aikaa, sillä näytti siltä, että vaikka investoimme uusiin pisteisiin maailmalla oli liikevaihtomme tuplaantumassa.

Helmikuussa alkoi jo kuulua Singaporen suunnalta huolestuttavia uutisia. Aloimme mielessämme valmistella meitä toimistokulttuurin tähän asti kovimpaan muutokseen. Saimme ensiluokkaista sparrausta contingency planin tekemiseen Innovation Home:n advisoreilta ja hallitukselta.

Kun kaikki rysähti keväällä, olimme valmiina, mutta emme olisi ikinä voineet uskoa, että vuoden liikevaihdosta häviää jo ensimmäisen viikkojen aikana satojatuhansia. Aika nopeasti päätimme sulkea kaikki yleiset Coworking tilat ja miettiä, miten koko toimistokulttuuria voisi kehittää kokonaan uudelleen. Meille kaiken kantavana ajatuksena oli jäsenten turvallisuus ja se, että tuemme jäseniämme erilaisilla vuokrien maksuhelpotuksilla. Jouduimme lomauttamaan osa-aikaisesti koko henkilöstön, valvomaan lukemattomia öitä ja haastoimme ajatteluamme tavoitteena löytää uusia väyliä toimia. Samaan aikaan meillä pärähti päälle jenkeistä lähtenyt lakikiistaa ja sen kanssa meinasi voimat loppua, mutta kiitos suomalaisille virkamiehille ja taitaville juristeille, jotka seisoivat meidän takana, niin siitä selvittiin ja sen tuotoksena saatiin roimasti oppia kansainvälisestä sopimisesta (tämän enempää en voi juttua avata). Välillä pahimman pyörityksen ollessa käynnissä mietin, että olisi ollut helpointa heittää hanskat tiskiin ja ajaa koko yritys alas. Silloin muistin sisututkija Emilian lausahduksen ”Sisu alkaa sieltä, mihin sinnikkyys loppuu”. Toisaalta mietimme, että ei kaikki työ voi loppua ja aina voi onnistua, kun pitää arvot kaikessa tekemisessä mukana ja uskoo siihen unelmaan mitä alunperin lähdettiin rakentamaan ja on valmis sille antamaan kaikkensa. Samalla hetkellä kun itse oli tiukoilla, meidän uskomaton tiimi kokosi voimat, aloitimme valtavan myyntityön, käytimme koko työajan koodaamiseen ja palveluiden virtualisoimiseen ja miettimiseen miten voisimme olla aidosti meidän jäsenten tukena. Paineen alla tiimistämme hiotui uskomaton yhteen puhaltava timantti. Ihan konkreettisesti esim. kuskasimme toimistolta työtuoleja lainaan ihmisten koteihin ergonomiaa parantamaan. Lanseerasimme VIP-huoneet, virtuaaliset aamukahvit ja asiakkaiden yhteisöllisyyden ollessa tärkeimpiä kantavia voimia.

Innovoimalla syntyi uutta liiketoimintaa mm. Tampereen yrityskaupan muodossa, Los Angelesin konseptin muokkaamisesta innovaatio showroomiksi Santa Monican alueelle katutasoon. Virtuaalikonseptimme ja somen kautta olemme tavoittaneet yli miljoona ihmistä Suomessa + saaneet 44 kansainvälistä juttua ulos. Loimme upean etätyö-konseptin Leville tukemaan kotimaan matkailua ja paikallisia yrittäjiä yhdessä Visit Levin kanssa sekä ihan uusia alkujakin tuli kun pääsimme yhdessä CapManin kanssa rakentamaan Suomen mittakaavassa valtavaa innovaatiokeskittymää ja paikkaa yrityksille näkyä keskelle Kamppia. Tämän innovaatio-jättikeskuksen avaamme vuoden päästä.

Kaiken tämän erikoisen vuoden jälkeen, olemme edelleen kasvussa, nenä veden päällä ja olen siitä pohjattoman ylpeä! Kiitos Katja, kiitos timanttitiimi, kiitos hallitus ja advisorit, mutta suurimpana kiitos meidän asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, ketkä seisoivat meidän rinnalla. Teidän ansioista saamme myös ensivuonna tehdä sitä, mitä eniten rakastamme, eli toimistokulttuurin muutosta. Tuleva vuosi ei päästä meidän toimialaa varmastikkaan helpolla, mutta rokotukset antavat kuitenkin valtavasti toivoa, että  matkustaminen ja kansainvälinen business saataisiin taas uudelleen käyntiin. Ensivuonna todetaan sitten, että vähänkö tiesin kun tätä kirjoitin. Super kiitollisena kuitenkin kohti uusia haasteita.

Pidetään yhdessä pyörät pyörimässä ja tuetaan toisiamme. Nöyrä kiitos kaikille tuesta kuluneena vuonna ja oikein hyvää joulua! 

Ps. Tsekkaa myös Ylen juttu, miten Luminen Lappi houkuttelee etätyöntekijöitä!

Kommentit

20.12.2020 14:38

Seppo

Hieno toimintaa! Tällä asenteella pidetään pyöriä pyörimässä