Innovation Home:n synttärit + Innovation Home Tampereen avaaminen

8. maalis, 2022

Polkaistiin eilen Innovation Home Tampere auki ja samalla juhlistettiin yrityksen 5-vuotista matkaa. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ihmisiä. Kaunis kiitos kaikille mukana olleille. Teki niin hyvää hetki iloita, kaiken tämän surun keskellä. Kiitos myös lapsuudenystävät ja Katjan perhe, kun tulitte paikalle jakamaan tätä tärkeää hetkeä kanssamme ♥️. 

Ps. Tää talo ei ole enää autio.. #olekuinkotonasi

Polkaistiin eilen Innovation Home Tampere auki ja samalla juhlistettiin yrityksen 5-vuotista matkaa. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ihmisiä. Kaunis kiitos kaikille mukana olleille. Teki niin hyvää hetki iloita, kaiken tämän surun keskellä. Kiitos myös lapsuudenystävät ja Katjan perhe, kun tulitte paikalle jakamaan tätä tärkeää hetkeä kanssamme ♥️.

Ps. Tää talo ei ole enää autio.. #olekuinkotonasi

Jaa tämä sivu

Katseet kohti vuotta 2022!

30. joulu, 2021

Kun Katjan kanssa lähdimme perustamaan yhteistä yritystä viisi vuotta sitten. Unelmana oli toimistokulttuurin muokkaaminen avoimemmaksi, myynnillisemmäksi ja yhteisöllisemmäksi, työhyvinvointi huomioiden. Nyt ollaankin päästy näkemään koko toimistokulttuuriin valtavan nopea muutos muutamassa vuodessa. Miten teknologia ja etätyö ovat muuttaneet tapoja työskennellä ja silti nähdä inhimillisten kohtaamisten tärkeys.

Muutaman vuoden aikana olemme oppineet paljon muutoksesta ja siihen sopeutumisesta. Nähneet miten liikevaihdosta voi hävitä satoja tuhansia hetkessä, kun etätyömääräykset pyörähtävät käyntiin, miten tuskallista on miettiä lomautuksia, miten paljon voi kantaa sydämessä huolta kanssayrittäjien tuskasta, miten samalla löytää innovatiivisia keinoja sopeutua. Olemme myös nähneet sen, miten nopea muutoskyky arvot ja terveysturvallisuus edellä, pystyy säilyttämään asiakkuudet ja miten luottamus tuo myös uusia hienoja avauksia. Miten johtaminen on muuttanut muotoaan näiden vuosien aikana välillä sparraavasta, välillä tiukkoihin ohjeistuksiin.

Matkan aikana Innovation Homen konsepti on kehittynyt valtavasti. Meillä on ollut suuri kunnia työllistää mielettömiä talentteja, päästää irti myös hienoja osaajia uusille urapoluille, saada kokea miten valtavan hienosti taustajoukot tukevat, kun sitä tarvitaan. Miten Mika Sulin on luotsannut hallitustamme eteenpäin ammattitaidolla, Ippe ollut aina käytettävissä ja uudet pääomistajat Eeva ja Hanna ovat todellakin antaneet enemmän kuin uskalsimme toivoa. Miten kiitollisia ollaan niistä uusista ihmisiä kehen on ollut kunnia tutustua tämän tekemisen kautta.

Näiden erikoisien vuosien jälkeen, olemme edelleen kannattava kasvuyritys ja olen siitä pohjattoman ylpeä! Nyt katseet kohti tulevaa ja uudenlaista etätyöarkea. Meillä valtava intohimo viedä suomalaista osaamista maailmalle.

Kamppiin avautuva innovaatiokeskus täyttyy huippuyrityksistä ja kotimaisista keksinnöistä

18. joulu, 2021

Innovation Home avaa tulevana vuonna uuden 7 000 m² innovaatiokeskuksen paraatipaikalle Kamppiin yhteistyössä CapManin kanssa.

Upeat ullakkotilat nappasi itselleen Futurice, joka rakentaa tulevaisuuden pääkonttorinsa Innovation Home Kamppiin. ”Meille on tärkeää laadukkaat tilat, joilla on tarina ja jotka on rakennettu Futuricen kulttuuria, arvoja ja loistavaa meininkiä henkiväksi kotipesäksi toiveidemme mukaan. Olemme lähteneet siitä, että hybridityö on normitilanne ja tarpeet ja toiveet vaihtelevat. Innovation Home Kamppi vastaa loistavasti tulevaisuuden tarpeisiimme tuoden joustavuutta, skaalautuvuutta ja uudenlaista konseptia täydentämään meidän omaa reseptiämme.”, kertoo Futuricen Suomen toimitusjohtaja Riku Valtasola.

Ensimmäisten joukossa Kampista pääkonttorin varannut BOCO IP:n toimitusjohtaja Karri Leskinen avaa valintaan vaikuttavia syitä: ”Olemme oppineet, etteivät etätapaamiset pysty täysin korvaamaan henkilökohtaisia tapaamisia. Jatkossakin tarvitsemme paikan, jossa voimme kohdata kollegoita. Innovation Home:n tiloissa meillä on perheenä koko IH-yhteisö, mikä mahdollistaa huomattavasti suuremman määrään sosiaalisia kontakteja kuin omalla toimistolla. Ihmiset saavat energiaa ja ajatuksia toisiltaan. Toimistokonsepti tarjoaa meille loistavan mahdollisuuden järjestää kokouksia eri toimipisteissä, ja tarvittaessa voimme laajentaa omaa toimistoverkostoamme ketterästi. Lisäksi tämä innovatiivisten yritysten keskittymä luo mahdollisuuden tarjota yhteisön jäsenyrityksille oman ainutlaatuisuuden suojaksi IPR-palveluitamme.”

Innovation Home Kampista on tulossa poikkeuksellisen merkittävä innovaatiokokonaisuus. Ainutlaatuinen sisäpiha keskellä Kamppia mahdollistaa bisnesturisteja ja sijoittajia yllättävän kotimaisen Ripavi-saunan ja muotoilustaan palkitun Drop-ulkoporealtaan sekä Cryotechin jääkylvyn näkymisen osana innovaatiokierrosta. Ilmastoiduista puhelinkopeista vastaa kotimainen innovaatio Vetrospace. Innovaatiokierrokseen saadaan myös muun muassa ripaus kauneutta vastuullisesta Oriflamen kosmetiikasta Henrik Grannasin johdolla sekä luovuutta brändinrakentaja Staart-yrityksen käsialasta.

”Innovation Home tuo ydinkeskustaan uuden kasvuyrityskeskittymän, joka tarjoaa inspiroivan kasvuympäristön suurelle joukolle yrityksiä. Me Pääomasijoittajat ry:llä haluamme olla keskellä tätä meininkiä ja tuoda myös kasvurahoitusosaamista kaikkien yrittäjien ulottuville” jatkaa Pääomasijoittajien toimitusjohtaja Pia Santavirta.

Uudessa innovaatiokeskuksessa panostetaan tehokkaiden omien toimistohuoneiden, poikkeuksellisten yhteiskäyttötilojen ja niissä tapahtuvien kohtaamisten lisäksi yhteisön hyvinvointiin.”Viimeisen kahden vuoden aikana moderni työ ja toimiston merkitys hyvinvoinnin tekijänä ovat nousseet esiin asiakaskeskusteluissamme kerta toisensa jälkeen. Etsiessämme uutta toimistotilaa halusimme myös itse olla tekemässä työtämme uudella tavalla. Tiloissa, jotka tukevat hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja nykyistä hybridityöskentelyä ja jotka mukautuvat joustavasti tarpeisiimme, kun kasvamme. Innovation Home Kamppi oli meille erinomainen ratkaisu ja odotamme innolla, että pääsemme muuttamaan tiloihin.” kertoo Pekka Pohjakallio, Director Hintsa Performance.

”Innovation Home luo loistavan mahdollisuuden uusien toimistokonseptien kehittämiseen. Yhteistyöllä haluamme, että meidän kiinteistömme erottuu markkinoilla ja Innovation Home on jo tähän mennessä osoittanut kykynsä täyttää kiinteistö innovatiivisilla yrityksillä. Toimistomarkkinat muuttuvat vauhdilla ja haluamme luoda tähän uusia ratkaisuja. Innovation Home valikoitui kumppaniksi, koska näemme, että he ovat alan innovatiivisia edelläkävijöitä” toteavat CapMan Real Estaten johtaja Noora Kuvaja ja hankkeesta vastaava Charlotta Monto.


Lisätiedot:

Innovation Home, CEO, Petra Erätuli-Kola

Innovation Home Singapore

12. joulu, 2021

Two years ago I heard the most beautiful speech about Finland, at the Innovation Home Singapore event.

Tears started running down my cheeks as two Singaporeans told us about their visit to Lapland and about all the amazing things they found in Finland. Perhaps at times it is difficult to appreciate it all, but when I heard about what salmon soup, ryebread, our nature, the silence, the cleanliness, honest people and the seasons mean to a foreigner, I was yet again reminded of the deep feeling of gratitude for the opportunity we have to live in Finland.

Our dream when founding Innovation Home Singapore was to build bridges between Asia and Finland, to bring great Nordic innovations to Singapore and it was incredible to witness how that magic has come to life.

After the pandemic, I believe that Finland is an even more attractive destination for international visitors to come to work remotely.

Innovation Home Singapore #FinlandWorks
Embassy of Finland in Singapore

Vierakynä: Eija Kiviranta! Jäätävän kiehtovat jäätiköt – prologi Entrepreneurs Expedition Greenland

15. marras, 2021

Tein ensimmäinen talvivaellukseni tunturissa vuonna 2008. Kebnekaisella oli uskomattoman upeaa – rakastuin välittömästi turkoosilta tuikkivaan lumeen, puuttoman maiseman avaruuteen, ja jopa talvella teltassa yöpymiseen – se tunne, kun olet kokonaan avaran luonnon ympäröimänä, oli huikea. Olisin voinut loputtomasti tuijottaa teltan ympärille lumikuutioista rakentamaani tuulimuuria, josta tuikki turkoosia sinistä valoa. Kauempana välkkyi samaa hohtoa siintäviä jäätiköitä, jotka todella vetivät puoleensa. Silloin mukana ei ollut köysiä tai jäärautoja, joten pääsin ihailemaan niitä vain hieman kauempaa. Unelma päästä lähemmäs jäätiköitä jäi elämään. 

Kun sitten näin hakuilmoituksen Grönlannin yrittäjien retkikuntaan olin aivan innoissani. Tämä olisi upeampaa mitä olin edes kuvitellut: päästä perusleiriin elämään ihan lähelle jäätikköä, ihailemaan jäätiköiden upeutta, tutkimaan ja kokemaan ympäristöä.

Retkikuntamme teemana on ilmastonmuutos, vastuullisuus ja yrittäjyys, jotka ovat kaikki jo tuttuja teemoja itselle työelämästäkin, mutta huomasin etten jäätiköistä ja niiden sulamiseen liittyvistä ongelmista oikein tiedä paljoakaan. Haluan ymmärtää teemaa paremmin ja pohtia voisimmeko samalla myös vaikuttaa jotenkin jäätiköiden sulamiseen liittyvissä ongelmissa? Ilmastonmuutoksesta puhutaan paljon myös jäätiköiden sulamisen yhteydessä. Moni saattaa miettiä, miksi pitää lentää katsomaan jäätiköiden sulamista. Eikö lentäminen ole ristiriidassa ilmastonmuutoksen hidastamisen tavoitteiden kanssa? Jokainen tietenkin tekee omat valintansa matkustamisen ja vastuullisuuden suhteen, mutta tämä on kuitenkin hyvä ja pohdittava kysymys, johon haluan tuoda muutamia näkökulmia. Näkemykset eivät koske ainoastaan retkikunnan matkan tai jäätiköiden sulamista, vaan myös yleistä pohtimista miten omakohtaiset kokemukset voivat olla isossakin roolissa erilaisten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisuissa. 

Miten siis paikan päällä käyminen ja omien kokemusten saaminen voisi auttaa? 

Muutokset vaativat päätä, jalkoja ja sydäntä. Pään eli mielen avulla voidaan havainnoida ja tiedostaa tilannetta, löytää uudenlaista ajattelua, joka antaa kipinän, laajempaa ymmärrystä ja päätöksen lähteä tekemään asialle jotain. Jalat taas symbolisoivat toimintaa, sitä että tekee asialle jotakin. Kaiken tämän keskellä on moottori eli sydän, se energia, joka herättää koneiston käyntiin ja jaksaa pitää toimintaa yllä. Jokaista tarvitaan ja uskon että me kaikki voimme auttaa eri rooleissa omalla tavallamme, juuri itselle tärkeissä asioissa. 

Vaikeasti hahmotettavat asiat, kuten jäätiköiden sulaminen ja ilmastonmuutos jäävät useimmiten kauaksi omasta arjesta. Jäätiköt eivät useimmille meistä ole tärkeiksi miellettyjä, emme oikein sisäistä niiden merkitystä ja ne jäävät arjen muiden kiireiden alle vaikkapa vain pikaisena kuvana yksinäisestä jääkarhusta jäälautalla.  Oli haaste mikä tahansa, omakohtaisen kokemuksen saaminen vaikuttaa meihin merkittävästi. Vasta kokeminen konkretisoi haasteen ja alamme haluta tehdä muutoksen eteen jotain – saamme kipinän ja sydämemme energia herää. 

Itselleni ensimmäinen tällainen oivallus jäätiköistä sattui kesällä 2010 Norjan matkalla. Kävelimme Briksdalenin jäätikön reunalle. Kävelyreitti jäätikölle oli 2,5 km pituinen ja matkan varrella oli kylttejä, jotka osoittivat mihin asti jäätikkö oli eri vuosina ylettynyt. Alussa vuosimerkit olivat tiheässä, sitten etäisyys alkoi kasvamaan. Vuosien 1988–1996 välillä eli 8 vuoden aikana jäätikön reuna oli vetäytynyt noin 400 metriä ja 1999 – 2005 välillä 6 vuoden vetäytyminen oli ollut 336 metriä. Oli hätkähdyttävää havaita konkreettisesti, kuinka valtava muutos oli tällöin tapahtunut. Lopulta pääsimme perille, jäätikön reuna oli korkealla rinteessä eikä sinne saanut kiivetä. Pääsin silti ensimmäistä kertaa kokeilemaan jäärautoja ja kiipeämään muutaman metrin korkuisen pudonneen jäälohkareen päälle. Kokemus jäätiköiden vauhdikkaasta sulamisesta jätti tärkeän muiston ja teki vaikutuksen.  

Konkreettista auttamista ja vaikuttamista voi tapahtua monin eri tavoin, sekä omassa arjessa pienin teoin – pienistä teoista muodostuu iso virta – että laajemminkin.


Mukana retkikunnassa on muun muassa retkeilyn, matkailun, taiteen, yrittäjyyden, innovaatioiden, yritysvastuun ja yhteiskehittämisen asiantuntijoita. Me jokainen olemme tietenkin tärkeitä sanansaattajia omissa piireissämme. Matka avaa meille uudenlaisia näkökulmia ilmastonmuutokseen ja jäätiköiden sulamiseen, ja siitä viestiminen usein eri keinoin tuo asiaa lähemmäksi monen arkea. Henkilökohtaiset tarinat ovat voimakas keino saada kosketus teemaan ja herättävät kipinän lähteä tutkimaan asiaa tarkemmin. 

Jäätiköiden sulamiseen tarvitaan myös innovaatioita – nykyisen tiedon perusteella näyttäisi, ettei sulamisen estäminen enää kokonaan onnistu. Vaikka kyse olisikin pitkän aikavälin syklisestä muutoksesta niin ainakin juuri nyt jäätiköt sulavat, mikä tulee vaikuttamaan meidän kaikkien arkeen. Luin mielenkiintoisen havainnollistuksen tanskalaistutkijoilta viime kesän lämpöaaltoon liittyen. Heidän mukaansa maailman jäätiköiden yhden päivän sulamisvedet olisivat riittäneet peittämään koko Floridan osavaltion viiden sentin vesipatjan alle. 

Vaikkemme voisi sulamista estää niin sen vaikutusten vähentämisen ja niihin sopeutumisen eteen on tehtävissä paljonkin. Tutkimus on tärkeää, mutta muutosta tehdään käytännössä myös yrittäjyyden kautta. Yrittäjien retkikunnan kokemukset voivat myös toimia innovaatioiden lähteenä ja luoda erilaista konkreettista toimintaa. 

Mahdollisuuksia siis voi olla monia ja nähtäväksi jää miten lopulta voimme auttaa tässä, tuleeko meistä vaikkapa jäätäviä ice-influencereita tai ice-innovaattoreita.  Jonkun kipinän ja oivalluksia tämä varmasti sytyttää meissä jokaisessa. Ainakin tästä tulee ainutlaatuinen kokemus ja itselleni juuri se matka, jonka valitsen hyvällä omalla tunnolla omaksi ilmastosynnikseni vuonna 2022.  

Eija

PS. Oma kipinäni heräsi jo. Haluan ymmärtää jäätiköitä ja niiden sulamista paremmin.  Tiesitkö muuten, että elämme jääkaudella ja että Grönlanti on 2,565,000,000,000,000 tonnin ’jääpala’, jonka korkein kohta ylettyy n 3,7 km korkeuteen? Jos koko Grönlannin jäätikkö sulaisi, nostaisi se maailman merten pintaa kahdeksan metriä. Palaan näihin seuraavassa blogissani.

Eija Kiviranta on pitkän linjan johtaja, yrittäjä, innovaattori, digitalisaation mahdollistaja ja Entrepreneurs Expedition 2022 retkikunnan jäsen. Hän on edistänyt vastuullista liiketoimintaa sekä suuren IT-alan yrityksen innovaatio- ja yritysvastuujohtajana että yritystensä Dream Pilots Oy:n ja Work Pilots Oy:n kanssa. Kuva: Briksdalenin jäätiköllä 2010